Cibulková postúpila cez Kuznecovovú do 2. kola v Madride

01.05.2011 Celý región

Dominika CibulkováFoto: SITA/AP MADRID 1. mája (WEBNOVINY) - Slovenská tenistka Dominika Cibulková zvíťazila v sobotňajšom stretnutí 1. kola dvojhry na významnom turnaji WTA Mutua Madrid Open v Madride (Premier Mandatory, dotácia 3,5 milióna eur, antuka vonku) nad favorizovanou Ruskou Svetlanou Kuznecovovou nasadenou ako dvanástou za 98 minút presvedčivo 6:3, 6:2. V druhej časti pritom mala proti dvojnásobnej grandslamovej šampiónke a bývalej 2. hráčke svetového rebríčka manko brejku. Dvadsaťpäťročná Petrohradčanka Kuznecovová momentálne figuruje na 14. pozícii v renkingu, o štyri roky mladšej Bratislavčanke patrí 28. miesto.

\"Veľká spokojnosť! Z mojej strany to bol solídny výkon. Hrala som veľmi dobre a aktívne. Dobre som servovala a súperka nemala na mňa zbraň, lebo som hrala rýchlejšie ako ona. Dala som veľa víťazných lôpt,\" uviedla Dominika Cibulková pre agentúru SITA.

Cibulková vyrovnala v bilancii zo vzájomných duelov s Kuznecovovou na 3:3, zdolala ju tretí raz v rade a má z tohto štádia skóre 6:0 na sety. Predtým naposledy mala navrch v osemfinále newyorských US Open 2010.

Zverenkyňa Željka Krajana si medzi najlepšími 32 zmeria sily s Maďarkou Ágnes Szávayovou (43., bola už aj na 13. poste), s ktorou síce má nepriaznivú štatistiku 2:3, ale radovala sa v ostatných dvoch zápasoch, naposledy vlani vo štvrťfinále v mexickom Monterrey - 3:6, 6:3, 6:3. V juniorskom období kariéry oboch Szávayová triumfovala v osemfinále súťaže dievčat na melbournských Australian Open 2005 hladko 6:2, 6:1. Bývalá dvanástka počítačového poradia Cibulková už má v španielskej metropole istotu 80 bodov do hodnotenia a šeku na 15 150 eur.

V nedeľu sa v areáli Caja Mágica predstaví v 1. kole miestnej singlovej súťaže Daniela Hantuchová, a to proti japonskej veteránke Kimiko Dateovej-Krummovej.

Dvojhra - 1. kolo:
Dominika Cibulková (SR) - Svetlana Kuznecovová (Rus.-12) 6:3, 6:2 za 98 minút
 

Vyberte región